Здравейте колеги,от миналата зима парното ми значително намаля-като горещина,не като обдухване.Сега то явно ще се стигне до чистене на радиаторчето.Но днес махнах кората под чистачките,смених филтъра за купето и забелязах,че клапата под филтъра си се движи свободно.В смисъл като и задам да духа топло ли,студено ли,циркулация само в купето,на нея и е все едно-не се движи.Та питането ми е трябва ли да се движи тази клапа?Според мен да,може би като се даде на циркулация само в купето трябва да затваря.Може и това всъщност да е проблема,да нагнита студен въздух и да меша топлия?Аз я затворих с подръчни материали,ще покарам ще видя дали има разлика.Може ли да прецакам нещо като съм я затворил клапата?Благодаря!
Известие
Collapse
No announcement yet.
За парното
Collapse
X
-
прецакала сее клапата или по-скоро зъбчетата по който се движи моторчето което я затваря. А иначе си виж термостата че той е една от основните причини за намаляването на топлотата на въздуха,коъто духа парното.EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
-
Когато купих колата на дълго ми държеше 72-74 градуса.Смених термостата,абсолютно същите градуси.Уреда на таблото мери вярно.Реших,че повече няма да се занимавам с термостати,но това не ми пречеше до миналата зима да си имам прилично парно.Сега като съм я затворил тази клапа предполагам,трябва да я карам само на циркулация само в купето,да не натоваря иначе някое моторчеAlfa 156FL засилена
Aprilia Shiver..т'ва е моторо Баце
ALFA ROMEO 155 Super 2.0 16V
e.x.HONDA CBR 929RR-152hp
Comment
-
Само дето със затворена клапа зимата стъклата вечно ще са замръзнали.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеСамо дето със затворена клапа зимата стъклата вечно ще са замръзнали.Arena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщениеДа се включа в и аз в темата , от тъпата клапа ли е вечно потно в колата ми като е влажно времето и като сме повечко пасажери?- оттам е !
Иначе ако редовно ги чистиш отвътре и няма изпаряване на антифриз в колата, стъклата се държат малко по-добре.
Иначе даже в дъжд ми прави впечатление че там където има капка на стъкото, отвътре точно там има конденз - много е як ефекта!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Потенето е от това, че човек отделя влага с дишането и повишава относителната влажност в купето. Иначе, ако правилно са сметнали браточките инсталацията не би трябвало да се поти. Ако се замъглява, значи имаш някой от проблемите - забила клапа рециркулация, теч в отоплителната система, сериозни неплътности по купето, смотан филтър, запушено(по въздух) радиаторче, кофти монтиран джам и силикона пропуска вода вътре, дупки по пода и ти мие краката и т.н.Иначе проводимостта на стъклото, като материал си е високо, при повечето коли си е така, да не кажа всички
(има и стъклопакети де)
Last edited by Pastora; d.m.y г., 22:44.Arena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщениеИначе, ако правилно са сметнали браточките инсталацията не би трябвало да се поти. Ако се замъглява,Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеНа 155 е леко сбъркана тая инсталацияArena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщениеЗначи моята е дефектна - не се поти, поне засега "
Много трудно се разпотява 155 веднъж като се запоти и става ад под небето. Па ако конкретния лкземпляр има склонност към потене поради някъф дефект ....Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеРадвай се.
Много трудно се разпотява 155 веднъж като се запоти и става ад под небето. Па ако конкретния лкземпляр има склонност към потене поради някъф дефект ......сещам се при теб защо толкова се е запотявала 155......защото когато караше такава беше по млад
)))
Иначе няма грижи ако е наред вентилацията(въздухопроводите) и няма шума и други гадости под кората на чистачките...тия с климатиците да си сменят филтрите!
И при мен първите године се потеше здраво, но сега предпочитам домашни условия и други екстри....не чак толкова екстремни)))
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеЧе ся що ми е? Да не искаш да кажеш, че съм стар и е време да се кротна?Arena Coast Customs
Comment
Comment